Raadselachtige val beeld Della Robbia inMetropolitan NYC

Rotterdam. Een laat 15de eeuws reliëfsculptuur van de Italiaanse Renaissancebeeldhouwer Andrea della Robbia (1435-1525) is maandagavond van de muur in het Metropolitan Museum of Art in New York gevallen. Het terracotta beeld, geglazuurd in de witte en blauwe kleuren die kenmerkend zijn voor de kunstenaar, stelt de aartsengel Michaël voor, afgebeeld met zwaard en weegschaal. Het hangt sinds 1996 boven de ingang van de zaal met Europese beeldhouwkunst. Het museum staat nog voor een raadsel hoe het beeld, 157 cm breed en 81 cm hoog, los kon raken. Door de val zijn de vleugels afgebroken, maar het gezicht van de aartsengel is dankzij een houten frame intact gebleven. Het museum laat weten dat het sculptuur zodanig te herstellen is dat het weer aan het publiek getoond kan worden.