Peiling: bevolking Uruzgan niet blij met troepen ISAF

Rotterdam, 4 juli. De door de NAVO geleide troepenmacht doet het slecht in Uruzgan. Dat blijkt uit een geheime opiniepeiling van ISAF onder de bevolking van de Afghaanse provincie, aldus een bericht in de Volkskrant van vandaag. In Uruzgan zijn ongeveer 1.600 Nederlandse militairen gelegerd. De internationale troepenmacht houdt regelmatig een peiling in Afghanistan. Van de ondervraagde bewoners in Uruzgan staat 58 procent negatief tegenover ISAF, beduidend meer dan elders in het land. 60 procent vindt het slecht gesteld met de veiligheidssituatie, tegenover 40 procent in het eveneens onrustige Helmand, ten zuiden van Uruzgan. Gevraagd naar de invloed van de Talibaan en die van de Afghaanse overheid zegt meer dan 60 procent van de inwoners in Uruzgan dat de opstandelingen meer invloed hebben.