Meer regiokranten dreigen met acties tegen bezuinigingen

RIJSWIJK. Ook de redacties van het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en de Twentsche Courant Tubantia dreigden gisteren met acties als een voorgenomen bezuinigingsplan van uitgeverij Wegener niet van tafel gaat. Woensdag hadden andere Wegener-kranten (De Gelderlander, het Brabants Dagblad en de Stentor) al aangekondigd actie te gaan voeren. De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) vergaderde gisteren over eventuele stappen. De kranten hebben een ultimatum gesteld dat aanstaande maandag om 12.00 uur afloopt. Schrappen Wegener en de grootaandeelhouder Mecom dan niet de reorganisatieplannen, dan volgen er acties. Hoe die er uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Het uitgeefconcern voor regionale kranten kondigde vorige week een reorganisatie aan waarbij 395 tot 465 banen op de tocht staan. Daaronder vallen 85 journalistieke banen.