Kwartaalwinst Océ verdampt en er gaan 600 banen weg

Amsterdam. De Nederlandse printerfabrikant Océ schrapt opnieuw arbeidsplaatsen om tegenvallende resultaten in de Verenigde Staten te compenseren. Er verdwijnen volgend jaar nog eens 600 banen. Hiermee wil het bedrijf 50 miljoen euro besparen. De winst in het tweede kwartaal daalde met 70 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Océ, dat printers maakt voor grote formaten als billboards en bouwtekeningen, probeert de winstdaling te compenseren door in de kosten te snijden. In april kondigde het bedrijf al aan 350 banen te schrappen, als onderdeel van een structurele besparing van 80 miljoen euro. Deze nieuwe ontslagronde levert vanaf 2009 een jaarlijkse kostenreductie van 50 miljoen euro op. Deze herstructurering kost eenmalig wel 20 miljoen aan afvloeiingsregelingen.