iPhone 3G, nu ook naakt

iPhone 3G vanaf 1 euro
iPhone 3G vanaf 1 euro

Apple gooide het betaalmodel van z’n veelbesproken iPhone om. Maar wat betaal je hier straks voor dat toestel? T-Mobile maakt de tarieven bekend: de 8 GB iPhone 3G is te koop vanaf 1 euro, gekoppeld aan tweejaarlijks contract van 44,95 euro per maand. Niks 199 dollar, dus. In werkelijkheid kost de nieuwe iPhone 509 euro (8 GB) of 609 euro (16 GB). Zoveel moeten de Fransen er in ieder geval voor afrekenen, als ze de ‘naakte’ smartphone van Apple zonder abonnement bestellen. Dan zit er nog wel een simlock op, maar die is voor 100 euro te verwijderen (of gratis na een half jaar). Vermoedelijk worden dit ook de Belgische prijzen, aangezien in dat land geen koppelverkoop is toegestaan.

T-Mobile ondersteunt straks visual voicemail (zien wie er ingesproken heeft), maar je mag de iPhone niet als modem voor een laptop gebruiken.

Marc Hijink

Meer over de nieuwe iPhone op nrc.nl/hebben