Internet Weblog van de dag

Zsa Zsa Gabor

Zsa Zsa Gabors adres. Op het weblog Filmvragen vraagt Jaap Warmerdam om het adres van Zsa Zsa Gabor.

Hans Beerekamp: „Ach ja, die Zsa Zsa! Zelfs op haar 91ste blijft ze nog met enige regelmaat het nieuws halen, al vraag ik mij af of ze nog in staat zal zijn een handtekening op een van haar eigen foto´s te plaatsen. Sinds juli 2005, toen ze een beroerte kreeg, verkeert de in Hongarije geboren ster in kritieke, maar stabiele conditie.

Ze zou verblijven in het Motion Picture and Television Fund Health Care Center. Dat bevindt zich in een voorstadje van Los Angeles, luisterend naar de fraaie naam Woodland Hills. Op het terrein staat ook een ziekenhuis en de door een van de belangrijkste sponsors geschonken Steven Spielberg Memorial Chapel. Tijdens mijn enige bezoek aan Hollywood ben ik er voor de aardigheid eens langs gereden, geprikkeld door de naam Woodland Hills in talloze necrologieën van filmgrootheden. Het bleek uiterst eenvoudig om gewoon het verpleeghuis met een stalen gezicht binnen te lopen en quasidoelgericht voort te stappen langs apathische oudjes, soms gevoerd door fors gebouwde verplegers. Ik ontwaarde geen bekende gezichten. Pas na enkele minuten sprak zo´n One Flew over the Cuckoo´s Nest-achtige mij aan met de vraag of ik soms iets of iemand zocht.”

Voor het adres van Zsa Zsa: nrc.nl/filmvragen