Indonesië verijdelt zware aanslag op westers doel Jakarta

Jakarta. De antiterreureenheid van de Indonesische politie heeft gisteren 22 krachtige bommen gevonden, waarschijnlijk bestemd voor een aanslag op westerse doelen in de hoofdstad Jakarta. Tien verdachten zijn gearresteerd in huiszoekingen die zaterdag begonnen. Dat maakte de politie gisteren bekend. Volgens dagblad Kompas wilden zij aanvankelijk vorig jaar juli een vakantiebestemming op Sumatra bombarderen die populair is bij westerlingen, maar besloten zij later voor Jakarta te kiezen. De verdachten zouden volgens bronnen bij de politie gelieerd zijn aan Jema`ah Islamiyah, de militante moslimorganisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor bomaanslagen in Indonesië, zoals in Bali in 2002. De verdachten kunnen, als ze schuldig worden bevonden, de doodstraf krijgen.