Frankrijk

Parijs Het Musée des Arts décoratifs wijdt een weelderige tentoonstelling met 200 modellen en accessoires aan de grote Italiaanse couturier Valentino (1932) die januari dit jaar zijn laatste collectie in Parijs toonde. Zijn luxueuze, elegante, vrij traditionele ontwerpen zijn heel geliefd bij veel koninklijke hoogheden en Hollywood sterren. Valentino die erg van de kleur rood, ‘le rouge Valentino’ hield, wilde met zijn kleding vrouwelijke vormen en sensualiteit accentueren. T/m 21 sept in het Musée des arts décoratifs in Parijs, www.lesartsdecoratifs.fr TO GO WITH AFP STORY IN FRENCH BY DOMINIQUE SCHROEDER : 'VALENTINO DE RETOUR A PARIS DANS UNE RETROSPECTIVE-HOMMAGE' - A picture taken on June 13, 2008 shows window mannequins displaying creations by Italian designer Valentino during a special exhibition paying homage to Valentino at the Fashion and Textile museum in Paris. AFP PHOTO JOEL SAGET AFP

Parijs

Andy Warhol vergiste zich niet. “Geld verdienen is een kunst, werken is een kunst, en goede zaken doen is de mooiste kunst die er is”, verkondigde hij luid en duidelijk aan wie het ook maar wilde horen. Op het moment dat velen zich meer interesseren voor de waarde van een kunstwerk dan voor het kunstwerk zelf, wijdt le Plateau een expositie aan de manier waarop de kunstenaars van nu deze verhouding tussen kunst en geld beschouwen. De expositie l’Argent met werk van beroemde (Sophie Calle, Anette Messager, Gloria Friedmann) en minder bekende hedendaagse kunstenaars spoort ons aan tot nadenken over onze relatie met kunst, de plaats van geld in onze maatschappij en de relatie tussen kunstenaars en kunsthandelaars.

Le Plateau, place Hannah-Arendt, t/m 17 aug Parijs, www.fracidf-leplateau.com

Parijs

Het Musée des Arts décoratifs wijdt een weelderige tentoonstelling met 200 modellen en accessoires aan de grote Italiaanse couturier Valentino (1932) die januari dit jaar zijn laatste collectie in Parijs toonde. Zijn luxueuze, elegante, vrij traditionele ontwerpen zijn heel geliefd bij veel koninklijke hoogheden en Hollywood sterren. Valentino die erg van de kleur rood, ‘le rouge Valentino’ hield, wilde met zijn kleding vrouwelijke vormen en sensualiteit accentueren.

T/m 21 sept in het Musée des arts décoratifs in Parijs, www.lesartsdecoratifs.fr

En verder

Les Rencontres d’Arles (foto tentoonstellingen en evenementen) van 8 juli t/m 14 sept in Arles www.rencontres-arles.com; Festival international d’opera baroque t/m 27 juli in Beaune (21) www.festivalbeaune.com; retrospectief Keith Haring verlengd t/m 13 juli in het Musée d’Art contemporain van Lyon www.moca-lyon.org; Retrospectif Richard Avedon, photographies 1946-2004 t/m 28 sept in het Jeu de paume, site Concorde te Parijs, www.jeudepaume.org