Foute aanbesteding universiteitsblad

Rotterdam. De Europese aanbesteding van het blad Resource van de Wageningen Universiteit (WUR) is onrechtmatig verlopen en moet opnieuw. Dat heeft de rechtbank van Arnhem onlangs bepaald in een kort geding dat was aangespannen door uitgeverij Cereales, die nu het blad maakt. Cereales had de aanbesteding verloren van Hemels Publishers, uitgever van bedrijfsbladen, zoals Mercedes magazine. De rechter neemt het de universiteit kwalijk dat vooraf niet precies duidelijk was hoe de partijen zouden worden beoordeeld bij de gunning. De redactie van Resource dreigde door de verandering van uitgever collectief te worden ontslagen. Het college van bestuur van de WUR is ”teleurgesteld”, aldus een woordvoerder. Het was de eerste keer dat een universiteitsblad Europees was aanbesteed. Bij opdrachten van een bedrag dat hoger is dan 200.000 euro is zo`n aanbesteding verplicht. De meeste universiteiten hebben een andere constructie voor hun universiteitsbladen, waardoor aanbesteding niet verplicht is.