Film van de dag

Olivia Magnani als Sofia in Le conseguenze dell’amore (Paolo Sorrentino, 2004) scene uit de film "Le consequenze dell'amore" FOTO: Cinemien Cinemien

Le conseguenze dell’amore. Titta di Girolamo heeft een geheim en daarom woont hij al jaren eenzaam in een Zwitsers hotel, waar hij een uiterst gereguleerd bestaan leidt, op het dwangneurotische af. Hij vermijdt vrijwel ieder contact met zijn omgeving en gaat op gezette tijden in zijn auto van de hotelgarage naar de bankgarage met een koffer vol geld. Hij zit vaak achter het raam van de hotelbar en observeert het reilen en zeilen van een serveerster, Sofia. Wat hij voor Sofia voelt, doorbreekt de ijzeren regelmaat van zijn bestaan en brengt hem tot daden waarvan hij de consequenties niet kan overzien. Regisseur Sorrentino vangt Titta’s wereld met veel gevoel voor de esthetiek van gewone objecten in bijzondere, uiterst strakke kaders. Sorrentino ontving dit jaar in Cannes de Juryprijs voor zijn nieuwste film Il Divo.(Paolo Sorrentino, 2004, I), Ned. 2, 0.20-2.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg