Familie Kamerlingh Onnes

Familie Kamerlingh Onnes Leiden De familie Kamerlingh Onnes ontwikkelde zich aan het begin van de 20ste eeuw tot een belangrijke familie in Leiden. Twee Leidse musea wijden deze zomer aandacht aan deze familie. Museum Boerhaave organiseert een expositie rondom de natuurkundige experimenten van professor Heike Kamerlingh Onnes en De Lakenhal belicht de artistieke tak van de familie met werk van Menso, Harm en Marijke Kamerlingh Onnes. Van 11 juli t/m 14 sept Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10 en De Lakenhal, Oude Singel 28-32. Di-vr 10-17u, za-zo 12-17u. Toegang gratis. Collectie Wagenaar Hummelinck Heike Kamerlingh Onnes bij de heliumliquefactor, circa 1920.

Leiden

De familie Kamerlingh Onnes ontwikkelde zich aan het begin van de 20ste eeuw tot een belangrijke familie in Leiden. Twee Leidse musea wijden deze zomer aandacht aan deze familie. Museum Boerhaave organiseert een expositie rondom de natuurkundige experimenten van professor Heike Kamerlingh Onnes en De Lakenhal belicht de artistieke tak van de familie met werk van Menso, Harm en Marijke Kamerlingh Onnes.

Van 11 juli t/m 14 sept Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10 en De Lakenhal, Oude Singel 28-32. Di-vr 10-17u, za-zo 12-17u. Toegang gratis.