Eurocommissaris: web toegankelijker voor gehandicapten

Brussel. Internet moet toegankelijker worden voor gehandicapten en ouderen. Dat vindt de Europese Commissie, die die oproep gisteren deed tijdens de presentatie van de sociale plannen voor de komende jaren. Volgens Europees commissaris Viviane Reding (Informatiemaatschappij en Media) heeft 15 procent van de Europeanen moeite met het lezen van kleine letters op een website of toegang krijgen tot een site. Uitgevers kunnen volgens Reding met simpele oplossingen voor meer mensen internetpublicaties toegankelijk maken. Zij noemde onder meer het aanbieden van grotere lettertypes op websites en gesproken versies van beeldschermtekst. De Commissie gaat inventariseren hoe internet beter voor iedereen toegankelijk kan worden gemaakt.

Rapport toegankelijkheid internet: ec.europa.eu/einclusion