De Segway, nu ook in China

Foto Reuters Paramilitary policemen on assault vehicles take part in an anti-terrorism drill in Jinan, Shandong province July 2, 2008. China will have nearly 100,000 commandos, police and members of the military on standby up to and during the Beijing Olympics to handle potential terrorist attacks, state media reported. Picture taken July 2. REUTERS/Stringer (CHINA). CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. REUTERS

. Paramilitaire politieagenten nemen deel aan een anti-terreur-oefening in de stad Jinan in de provincie Shandong aan de Chinese oostkust. Gewapend bewegen de mannen zich voort op een Segway. Het is onduidelijk waarom zij zich juist op deze elektrische tweewielers voortbewegen.

De rampenoefening werd gehouden ter voorbereiding op de Olympische Spelen die 8 augustus beginnen. De Chinese veiligheidsdiensten simuleerden de afgelopen maanden al diverse terroristische aanslagen in Peking. In totaal worden 100.000 agenten en 600.000 vrijwilligers tijdens de Spelen ingezet om de veiligheid te bewaken.

Sinds deze week mag de Segway – maximum snelheid 20 kilometer per uur – in Nederland de openbare weg op. Een Segway staat in het verkeer gelijk aan een fiets, en de bestuurder moet minstens 16 jaar zijn.

Lees een artikel over de tweewieler op nrcnext.nl/links