Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

3 koken

Restaurantgids en reisgids ineen
Restaurantgids en reisgids ineen

Proef Londen

29,95 euro, Kosmos Uitgevers

Lijkt het zo, door de vele tv-koks en de BBC-programma’s over eten en koken, of hebben de Britten echt ontdekt wat lekker eten is? Restaurant-eigenaar en ontwerper Terence Conran en restaurant-kenner Peter Prescott denken in elk geval van wel. Ze noemen Londen op culinair gebied een van de spannendste steden ter wereld van dit moment. Dat resulteerde in het boek Proef Londen, een soort restaurantgids/reisgids/kookboek. Met per wijk een de beste restaurants en levensmiddelenwinkels, en een groot aantal chefs leverde recepten. Het boek is ideaal voor foodies en kookliefhebbers die eens een weekeindje weg willen naar Londen. (TK)