1 kopen

De fruitschaal van TU-student Roel Roskam is voor 44 euro te koop bij Blue-Dot.
De fruitschaal van TU-student Roel Roskam is voor 44 euro te koop bij Blue-Dot.

Design van de toekomst

www.blue.tudelft.nl, prijzen variëren van 44 tot 1250 euro

Wie alvast een ontwerp wil kopen van de designers van de toekomst, moet naar www.blue.tudelft.nl. Op deze website van stichting de Blue-Dot bieden studenten van de opleiding Industrieel Ontwerp aan de TU/Delft hun werkstukken aan. Inmiddels zijn er zes producten te koop, waaronder schaakspellen, lampjes, peper en zout stel en een fruitschaal van staaldraad. Die laatste is opvallend omdat hij zich aanpast aan de vorm van het fruit. Ontwerper Roel Roskam (23) maakte de fruitschaal in het eerste jaar van zijn studie. „Ik denk dat het juist zo aanslaat omdat je er een beetje mee kunt spelen. Je kunt zelf bepalen hoe je de schaal neerlegt.” Het belangrijkste voordeel van de Blue-Dot vindt Roskam dat zij contacten leggen en allerlei formele en juridische zaken regelen. „Daar gaat heel veel tijd in zitten als je dat zelf moet doen.” Omdat alles handgemaakt is en slechts in een oplage van twintig stuks wordt verkocht, heb je iets exclusiefs. Wie weet wordt één van de studenten wel beeldbepalend in de toekomst en kun je straks iedereen jaloers maken met zijn eerste ontwerp. (AB)