Veel gevangenen uit Nederland

Foto WFA WFA29:TBS-ER ONTSNAPT:VENRAY;02JUL2008- ***ARCHIEFFOTO 12MEI2007***- Tijdens een begeleid verlof in de buurt van de kliniek is een pati‰nt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum-Venray ontsnapt. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie. Het risico dat hij problemen maakt wordt als "laag" ingeschat, zegt de woordvoerder. Daarom is op dit moment ook besloten geen groot alarm te slaan. De zegsman wil niets kwijt over de wijze waarop de tbs'er wist te ontkomen aan zijn begeleider en evenmin over de reden waarom hij tbs opgelegd heeft gekregen. Ook zegt hij niet hoelang de man in tbs-klinieken zat. De TBS-kliniek De Rooyse Wissel aan de Wansumseweg in Venray. WFA/jp/str. John Peters WFA WFA

Nederland heeft in verhouding met omringende landen veel mensen in buitenlandse gevangenissen zitten. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ruim 80 procent van de Nederlandse gevangenen in het buitenland is opgepakt voor een drugsdelict. (ANP)