Radio Voorkeur

Desmet live. Kunstenares Maria Pask vertelt over Skulptur Projekte ’07, een gerenommeerde tentoonstelling van beeldende kunst in het Duitse Münster. Tevens een gesprek met Willem Schoonen, hoofdredacteur van het dagblad Trouw, en een optreden van de Chileense band Amankay. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Initiatiefnemer René Oey over de grote foto van Kees Fens op de Chassékerk, die vrijdag 4 juli wordt onthuld. H.U. Jessurun d’Oliveira geeft zijn visie op dit eerbetoon aan de onlangs overleden criticus en essayist. Zangeres Winanda Sur spreekt haar bewondering uit voor de Chileense zangeres Violetta Parra. Verder Dossier Frans Kellendonk, aflevering twee. Radio 6, 20.02-22.00u.

De wissel. In 2006 verscheen de cd-box met het songbook van Tom Waits: Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards. Jaap Boot bezocht Tom Waits in Californië voor een speciale uitzending rondom de man met het deukhoedje en de roestbruine stem. Radio 6, 0.02-1.00u.

Casa luna. Gesprek met de blinde docente en wielrenster Esther Crombag, die traint om zich te kwalificeren voor de Paralympics in Peking. Radio 1, 0.02-0.45u.