Pakistanen tegen zelfmoordterreur

rotterdam, 3 juli. De meerderheid van de Pakistanen (84,7 procent) wijst zelfmoordacties af. Ze vinden de acties onacceptabel en zeggen dat de acties niet gerechtvaardigd worden door het islamitische geloof. Dit blijkt uit een onderzoek onder 215 Pakistanen, bijna allemaal moslim, uitgevoerd door wetenschappers van de Aga Khan University in Karachi, Pakistan. Het is gepubliceerd in de nieuwste editie van Crisis, The Journal of Crisis Intervention and Suicide Prevention. Bijna de helft van de ondervraagden vond dat zelfmoordterroristen een psychiatrische ziekte hebben. De overgrote meerderheid (83,4 procent) gaf aan de zelfmoordacties te zien als het gevolg van religieus fundamentalisme. De 16,3 procent ondervraagden die zelfmoordacties goedkeuren waren allemaal zelf zeer religieus.