Overige films

The Corruptor (James Foley, 1999, VS). In zijn tweede Amerikaanse film speelt Hongkong-superster Chow Yun-fat een Chinees-Amerikaanse rechercheur die samen met een blanke partner (Mark Wahlberg) in Chinatown ten strijde trekt tegen Taiwanese gangsters. Film biedt binnen het stramien van vertrouwde politiefilmclichés inzicht in de dilemma’s van een multiraciale politieorganisatie en dito samenleving. RTL7, 20.30-22.35u.

Blue Crush (John Stockwell, 2002, VS/Dui). Surffilm met vrowenlijven van professionele surfers en de daarbovenop gemonteerde hoofden van professionele actrices. Slap verhaaltje en luie exploitatie van prachtige meisjes in bikini’s. Veronica, 20.30-22.35u.

City by the Sea (Michael Caton-Jones, 2002, VS). Robert De Niro speelt routine-hoofdrol van rechercheur in psychologische thriller vol problematische vader-zoon-relaties. Zijn eigen zoon blijkt hoofdverdachte in moordzaak. RTL8, 20.30-22.30u.

Orange County (Jake Kasdan, 2002, VS). Onbenullige tienerkomedie met slome student Colin Hanks, zoon van Tom. Zijn vriendin wordt gespeeld door de dochter van Sissy Spacek. Regisseur was de zoon van de in de jaren zeventig en tachtig gevierde regisseur Lawrence Kasdan. Bijrollen van grote namen als Ben Affleck en Kevin Kline. Veronica, 22.35-0.05u.

La cité des enfants perdus (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet, 1995, Frankrijk). Mislukte poging van regisseursduo om succes van Delicatessen te kopiëren. Buitenissige personages, fabelachtige regie, veel visuele grappen en warrig verhaal over een demonische wetenschapper die kinderen van hun dromen berooft. Jeunet sloeg later terug met Amélie. Morgen, Arte, 14.55-16.50u.