Internet Weblog van de dag

Tennister Zheng Jie China's Zheng Jie watches the ball as she returns to Nicole Vaidisova of the Czech Republic, during their Women's Singles quarterfinal on the Number One Court at Wimbledon, Tuesday, July 1, 2008. (AP Photo/Alastair Grant) Associated Press

Chinese sterren gulle gevers. Op haar weblog China schrijft correspondente Bettine Vriesekoop over de Spelen en over de liefdadigheid van de sportsterren:

„De Olympische koorts begint hoog op te lopen. En daar dragen de prestaties van tennister Zheng Jie op Wimbledon zeker aan bij.

Haar verrichtingen worden door iedereen via de televisie gevolgd.

Men is er van overtuigd dat zij zo goed speelt, omdat ze veel meer druk voelt om straks op de Spelen te presteren dan nu op Wimbledon.

Haar populariteit is vandaag nog verder gestegen omdat ze heeft verklaard dat ze ongeveer 240.000 euro van haar prijzengeld zal afstaan aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Sichuan, haar geboortestreek.

Niet alleen Zheng tastte overigens in de buidel. Ook megaster Yao Ming doneerde 1,2 miljoen euro en richtte zelfs een aparte stichting voor de kinderen van de aardbevingsramp op.”

Onlangs noteerde Vriesekoop, op een persconferentie van voormalige wereldkampioenen die een bezoek hadden gebracht aan de aardbevingsslachtoffertjes, de woorden van tafeltennisster Deng Yaping: ‘Wij weten wat het is om moeilijkheden te boven te komen in ons leven. We hebben sportattributen uitgedeeld en met hen gesport. Daardoor konden ze hun leed even vergeten.’

Lees meer over de Chinese sportsterren op nrc.nl/china.