Hoogconjunctuur China houdt aan

Hoogconjunctuur China houdt aan Wuhu, 3 juli. Een scheepswerf in Wuhu, in de Chinese provincie Anhui. De economie van China zal dit jaar opnieuw met dubbele cijfers groeien, zo blijkt uit een onderzoek van persbureau Reuters. Terwijl de economische groei in het Westen terugloopt heeft China van de kredietcrisis en extreem dure olie geen last, zo lijkt het. De Chinese expansie is juist een belangrijke oorzaak van de stijgende olieprijzen. Zij weerspiegelen de Chinese hoogconjunctuur. Terugval in de export naar het Westen compenseert China door meer export naar Azië en meer binnenlandse vraag. Daarbij zijn de Olympische Spelen een belangrijke factor, zij zullen de bestedingen in China verder aanmoedigen. Foto Reuters A worker polishes steel plate at a dockyard in Wuhu, Anhui province July 2, 2008. China will deliver its sixth straight year of double-digit growth in 2008 despite a slower global economy and rising prices at home, a Reuters poll shows. Picture taken July 2. REUTERS/Jianan Yu (CHINA) REUTERS