Film van de dag

Uma Thurman op haar allerverliefdst tegenover Bryan Greenberg in Prime.

Prime. Deze romantische komedie is de tweede film van de jonge Amerikaanse regisseur Ben Younger. Uma Thurman straalt op haar allerverliefdst als ze de veel jongere David ontmoet bij een vertoning van Antonioni’s Blow-Up: „Ik heb T-shirts die ouder zijn dan jij.” En dan komt David ook nog uit een gezellig neurotisch joods Woody Allen-milieu. Met mater familias Meryl Streep als psychiater die vlekken in haar nek krijgt bij het idee dat haar zoon niet met een keurig joods meisje in het huwelijk zal treden. Ben Younger is nog lang geen Woody Allen, dus echt fijn-venijnig wordt het nooit. Misschien is hij daar gewoon te romantisch voor, al durft de film ons geen happy end te beloven. Waarom eigenlijk niet, nadat hij zijn tegenpolen zo overtuigend voor elkaar heeft laten vallen? Het enige stabiele personage blijkt de zwetende en nagelbijtende Streep, ver voorbij de menopauze.(Ben Younger, 2005, VS), Net5, 20.30-22.40u.