een dag vol voetbaltransfers

PSV heeft de opvolger van de Braziliaanse doelman Heurelho Gomes binnen: de Zweed Andreas Isaksson. De 26-jarige international, ook met Zweden actief bij het voorbije EK in Oostenrijk en Zwitserland, komt over van Manchester City. Daar had hij geen basisplaats meer. Isaksson tekende gisteren in Eindhoven een vierjarig contract. De 59-voudig international stond eerder bij Juventus, Djurgardens IF en Stade Rennes onder contract.

Verdediger Gianni Zuiverloon verruilt SC Heerenveen voor West Bromwich Albion, dat uitkomt in de Engelse Premier League. De 21-jarige Rotterdammer tekende gisteren een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen. Zuiverloon, lid van de olympische selectie van bondscoach Foppe de Haan, speelde twee seizoenen voor SC Heerenveen. Daarvoor kwam hij uit voor RKC Waalwijk en Feyenoord.

AZ heeft gisteren de transfer van Brett Holman bekrachtigd. De 24-jarige Australische international van NEC heeft een contract voor vier jaar ondertekend.

De Chinese international Sun Xiang gaat het opnieuw in Europa proberen. Na een mislukt avontuur vorig jaar bij PSV heeft de 26-jarige linkervleugelverdediger voor komend seizoen een contract ondertekend bij Austria Wien. Hij was na zijn avontuur in Eindhoven, dat een half jaar duurde, teruggekeerd naar zijn oude club Shanghai Shenhua. Sun was de eerste Chinees in de eredivisie en in de Champions League.

Manchester City heeft gisteren het eigen transferrecord gebroken met de aankoop van de Braziliaanse aanvaller Jo. De 21-jarige spits, eenmalig international, komt voor ruim 22 miljoen euro van CSKA Moskou over. Hij loste daarmee Nicolas Anelka af als duurste aankoop. De Fransman kostte 16 miljoen euro.

Lukas Podolski heeft van Bayern München geen toestemming gekregen naar een andere club te gaan. De 23-jarige international stond in de belangstelling van onder meer Juventus, Tottenham Hotspur, Werder Bremen en zijn oude club 1. FC Köln. Podolski verloor afgelopen seizoen bij München de concurrentiestrijd met Miroslav Klose en Luca Toni. Podolski wil daarom vertrekken bij de landskampioen.

De Argentijnse international Jonas Gutierrez (24) verruilt Real Mallorca voor Newcaste United. De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf jaar.