Duizend nieuwe bestuurders per dag

Duizend nieuwe bestuurders per dag Peking. Verkeersdeelnemers proberen een plein in het zakencentrum van Peking over te steken. China werd kort geleden betiteld als de grootste vervuiler van de wereld. Op basis van een reeks Chinese onderzoeksgegevens en metingen naar de uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) werd deze conclusie getrokken door de Universiteit van Californië. Vorig jaar zijn ruim 1.370 nieuwe autobestuurders per dag geregistreerd in de Chinese hoofdstad Peking, waar de Olympische Spelen begin augustus aanvangen. Plannen om fabrieken in een straal van vijftienhonderd kilometer rondom Peking te sluiten, het autoverkeer te halveren en de bouw stil te leggen om de longen van de olympiërs te beschermen, moeten nog worden uitgevoerd. Voor de bewoners is het noodzakelijk af en toe te rochelen en spugen – een typisch Chinese gewoonte – om de stof uit het lijf te krijgen. Maar in de aanloop naar de Olympische Spelen is een beschavingsoffensief gelanceerd. Iedereen moet zich aan de verkeersregels houden. Spugen, boeren en toeteren zijn verboden. Foto Robert F. Bukaty/ AP A woman with a child on her bicycle navigates through snarled traffic in Beijing's central business district, Tuesday, July 1, 2008. Last year China's capital city registered 1,370 new drivers per day, according to the Beijing Traffic Management Bureau. (AP Photo/Robert F. Bukaty) Associated Press

Verkeersdeelnemers proberen een plein in het zakencentrum van Peking over te steken. China werd kort geleden betiteld als de grootste vervuiler van de wereld. Op basis van een reeks Chinese onderzoeksgegevens en metingen naar de uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) werd deze conclusie getrokken door de Universiteit van Californië.

Vorig jaar zijn ruim 1.370 nieuwe autobestuurders per dag geregistreerd in de Chinese hoofdstad Peking, waar de Olympische Spelen begin augustus aanvangen. Plannen om fabrieken in een straal van vijftienhonderd kilometer rondom Peking te sluiten, het autoverkeer te halveren en de bouw stil te leggen om de longen van de olympiërs te beschermen, moeten nog worden uitgevoerd.

Voor de bewoners is het noodzakelijk af en toe te rochelen en spugen – een typisch Chinese gewoonte – om de stof uit het lijf te krijgen. Maar in de aanloop naar de Olympische Spelen is een beschavingsoffensief gelanceerd. Iedereen moet zich aan de verkeersregels houden. Spugen, boeren en toeteren zijn verboden.