Wisselvallig zomerweer

Het is zeker de komende vijf dagen wisselvallig met regelmatig regen. Maar vrijdag blijft het vrijwel overal droog en zijn er flinke zonnige perioden. De middagtemperaturen komen veelal tussen 19 en 23 graden uit.

Vanavond wordt de hitte van vandaag verdreven. Dat levert regen en onweersbuien op. Plaatselijk valt er veel regen in korte tijd en kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Later vanavond is dat vooral in het oosten van Nederland het geval.

Vannacht valt er soms nog regen en is het zoel met minimaal 15 tot 18 graden. Er waait een matige naar west tot zuidwest gedraaide wind.

Morgen is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. In het oosten en noordoosten van het land kan het nog onweren. In de namiddag en avond wordt het echter op steeds meer plaatsen droog en kan de zon zich nog even laten zien, vooral in Zeeland. Het zal flink zijn afgekoeld ten opzichte van vandaag: het wordt 18 graden langs de kust tot 23 in het oosten van de provincie Groningen. De westelijke wind is matig, in de avond aan zee vrij krachtig (kracht 5).

Vrijdag kan in het noordoosten eerst nog een enkele bui vallen, maar verder is het droog en breekt de zon flink door. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 23 in Limburg. In het weekeinde vallen er weer buien. En op zondag waait het stevig en wordt het hooguit een graad of 20.