Voetbal leuker dan seks

Het jaarlijkse internationaal erotische filmfestival in Madrid bleef dit jaar met lege zalen zitten, door het succes van Spanje op het EK voetbal. Het driedaagse evenement trok afgelopen weekeinde slechts 15.000 mensen. Voorgaande jaren wisten nog ruim 50.000 mensen de weg naar de bioscopen te vinden, aldus de organisatie.

De openingsdag van het filmfestival viel samen met de halve finale van Spanje tegen Rusland. Zeventien miljoenen Spanjaarden zagen hun ploeg donderdagavond met 3-0 winnen en zo doorstoten naar de EK-finale. „Voetbal is een van de weinige dingen die kan concurreren met seks”, stelde festivaldirecteur Juli Simon teleurgesteld vast.

De organisatie was het festival een dag vroeger dan normaal begonnen om op zondagavond mogelijke concurrentie met de finale te ontlopen. Spanje won die met 1-0 van Duitsland.

Pepe Catman, een van de aanwezige regisseurs in Madrid, kwam door het gebrek aan bezoekers zelfs in de problemen. Hij wilde tijdens het festival de laatste beelden schieten van een pornofilm, maar moest mensen met 25 euro ‘omkopen’ om ze de bioscoop in te lokken. (AFP)