Vervolging Wilders was reclame geweest

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege Fitna (nrc.next, 1 juli). Ik ben blij met deze uitspraak. Vervolging van Wilders zou alleen maar tot nog meer publiciteit hebben geleid. En hoogstwaarschijnlijk ook tot zetelwinst voor zijn partij. Bovendien zou het hem tot martelaar hebben gemaakt; een Don Quichot van de anti-moslimbeweging die ondanks alle verdrukking voor zijn idealen blijft strijden. Moslimorganisaties moeten dan ook niet tegen deze beslissing in beroep gaan. Dat is koren op de molen van de Geert Wildersshow. Deze politicus bestaat immers bij de gratie van de publiciteit. Dat zouden de Nederlandse moslims inmiddels moeten weten. Hij zou eigenlijk vanaf nu doodgezwegen moeten worden. Daarmee tref je hem het hardst.

    • Ibrahim Wijbenga Eindhoven