Vechtsprookje

Het avontuur in Narnia is geen sprookje meer, maar een lange reeks gevechten. Dat is de treurig stemmende conclusie bij het zien van de tweede film naar de jeugdboekenreeks van C.S. Lewis. De vier kinderen uit kapotgeschoten Londen anno 1941, raken opnieuw verzeild in sprookjesland Narnia, dat in de greep is een gemenerik. De charme van het eerste deel - het winterlandschap, de lieve faun Tumnus, de kibbelende bevers en de fabelachtige vijand, de ijskoningin - is verruild voor de spanning van oorlog en de `donkere tonen` die tegenwoordig aan elke jeugdfilm worden toegevoegd, zelfs als ze niet goed passen. De ideale kijkleeftijd ligt voor deze film wat hoger (eind basisschool) dan voor deel één.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Regie: Andrew Adamson. In: 176 bioscopen (Eng. en Ned. versie)