Van den Ende bij VPRO’s Zomergasten

Theaterproducent Joop van den Ende is een van de zes Nederlanders die in het tv-programma Zomergasten van de VPRO deze zomer zijn favoriete televisieavond mag samensteller.

De andere gasten die bij presentator Bas Heijne, redacteur van deze krant, zullen aanschuiven, zijn: dj en componist Junkie XL (Tom Holkenborg), schrijfster en juriste Naema Tahir, theatermaakster Annemarie Prins, socioloog Willem Schinkel en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk.

De zes ‘zomergasten’ worden aanstaande zaterdag in M, het maandblad van NRC Handelsblad, nader gepresenteerd met interviews over hun kijkgedrag: minister Plasterk is een fan van de tv-serie Gooische Vrouwen. Daarbij zijn portretten gemaakt door fotografe Viviane Sassen. Die foto’s worden vanaf zaterdagmiddag tentoongesteld in de etalage van boekhandel Athenaeum in Amsterdam.

Ook zal Zomergasten-presentator Bas Heijne bij Athenaeum spreken. In het maandblad M beschrijft hij hoe het is om deel te nemen aan Zomergasten, een tv-programma van de VPRO dat na 21 jaar een Hollands instituut is geworden, schrijft hij. De eerste uitzending van dit seizoen is op zondag 27 juli om 20.30 uur.

Portretten en interviews van de Zomergasten zaterdag in M, maandblad van NRC Handelsblad