Overige films

Alles auf Zucker! (Dani Levy, 2004, Duitsland). Latere regisseur van Mein Führer (lachen om Hitler) maakte eerder een ander ‘bevrijdend’ kassucces. Met lichte verbazing constateerden Duitsers dat ook zij hardop over joden mogen lachen. Komedie behelst twee joodse broers die alleen in aanmerking komen voor een erfenis als ze hun onderlinge vete begraven. ARD, 20.15-21.45u.

Hotel Rwanda (Terry George, 2004, Eng/VS/Italië/Z-Afr). Drama wordt vaak vergeleken met Steven Spielbergs Schindler’s List. Die film ging over de uitroeiing van de Europese joden, Hotel Rwanda gaat over de burgeroorlog in Rwanda, waarbij radicale Hutu’s hun landgenoten, de Tutsi’s massaal afslachtten. Het blijft een Hollywood-productie, dat zich concentreert op het waargebeurde verhaal van één man, hotelmanager Paul Rubesesagina, die zoveel mogelijk mensen probeert te redden. België 2, 20.40-22.40u.