NOS zendt Spelen uit via dertien online tv-kanalen

Amsterdam, 2 juli. NOS Sport besteedt in augustus bijna 500 uur zendtijd op radio en televisie aan de Olympische Spelen. Op internet en de mobiele telefoon biedt de NOS dertien tv-kanalen aan vanuit Peking. Op een persoonlijke homepage kan de internetgebruiker zelf zijn favoriete sportmenu samenstellen. ”Live sport is belangrijk, maar we willen ook veel doen aan verdieping en omlijsting”, aldus Maarten Nooter, hoofdredacteur sport van de NOS gisteren. Om thema`s als mensenrechten, Tibet en milieuvervuiling te verslaan, zendt NOS Nieuws nog eens acht mensen in augustus naar China. Voor het eerst reist een NOS-radioploeg van 24 mensen naar de Spelen om ter plekke dagelijks 14 uur radio te maken. De uitzendingen zijn een mix van live verslagen, flitsen van alle sporten en interviews. Oud-sporters Bart Veldkamp, Inge de Bruijn en Bettine Vriesekoop, nu correspondent voor deze krant in China, zijn tijdens de Olympische Spelen `sidekick` van presentator Mart Smeets in het dagelijkse praatprogramma NOS Studio Sportzomer.