Moesson in Mumbai

Moesson in Mumbai Mumbai. Twee kinderen slapen in hun overstroomde huis in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay. Door hevige moessonregens zijn de straten in de miljoenenstad maandagavond ondergelopen. Tussen 1 juni en 1 juli is daar bijna duizend millimeter regen gevallen, waarvan eenvijfde eergisterennacht. Normaal valt er in een maand zo’n 600 millimeter regen. De regering adviseerde de bewoners binnen te blijven. De wegen van de stad waren gisteren moeilijk begaanbaar, al lag niet al het verkeer plat. Volgens de Times of India kwam het leven in het zakencentrum van het land gisteren weer op gang. De komende vijf dagen verwacht de stad overstromingen door hoog water in rivieren. In juli 2005 vielen er vele honderden doden in de regio bij overstromingen na hevige regenval. Foto Reuters/ Punit Paranjpe Children sleep inside their flooded house after heavy rains in Mumbai July 1, 2008. A heavy monsoon downpour flooded streets and disrupted transport in Mumbai on Tuesday, with city officials advising citizens to stay indoors. REUTERS/Punit Paranjpe (INDIA) REUTERS

Twee kinderen slapen in hun overstroomde huis in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay. Door hevige moessonregens zijn de straten in de miljoenenstad maandagavond ondergelopen. Tussen 1 juni en 1 juli is daar bijna duizend millimeter regen gevallen, waarvan eenvijfde eergisterennacht. Normaal valt er in een maand zo’n 600 millimeter regen. De regering adviseerde de bewoners binnen te blijven. De wegen van de stad waren gisteren moeilijk begaanbaar, al lag niet al het verkeer plat. Volgens de Times of India kwam het leven in het zakencentrum van het land gisteren weer op gang. De komende vijf dagen verwacht de stad overstromingen door hoog water in rivieren. In juli 2005 vielen er vele honderden doden in de regio bij overstromingen na hevige regenval.