Hockeyselecties voor Spelen bekend

NIEUWEGEIN. Roelant Oltmans kiest voor zijn olympische selectie voor routine. De hockeybondscoach bij de mannen heeft de middenvelders Floris Evers (25) en Eby Kessing (23) niet opgenomen in zijn ploeg, die nog niet helemaal vaststaat. Verdediger Sander van der Weide, die afgelopen week in Rotterdam de Champions Trophy miste door een dijbeenblessure, moet de komende weken bewijzen dat hij topfit is. Anders neemt Oltmans alsnog Wouter Jolie mee. Bondscoach van de vrouwen Marc Lammers maakte zijn definitieve olympische selectie bekend. Marieke Mattheussens (Amsterdam) en Michelle van der Pols (Kampong) zijn afgevallen. Kelly Jonker en reservekeepster Floor Engels (beiden Amsterdam) zullen als zeventiende en achttiende speelster buiten het olympisch dorp vertoeven.