Google: ook op je televisie

YouTube kijken kan met de PS3

Google bouwt een speciale plugin om video en foto’s vanaf de pc rechtstreeks naar de televisie te sturen. Met deze Google Media Server kunnen apparaten als de Microsoft Xbox 360 en de PlayStation 3 van Sony rechtstreeks video’s van YouTube bekijken.

De Media Server is een gadget (klein programmaatje) dat gebruik maakt van de Google Desktop-architectuur. Eenmaal geïnstalleerd legt de Media Server een verbinding tussen de computer en apparaten die met uPnP (universal plug ‘n’ play) werken, zoals spelcomputers en andere media extenders.

Google Media Server controleert de computer op mediabestanden. In een browser interface (zie afbeelding) kan de gebruiker vervolgens online bronnen van Google toevoegen, zoals videosite YouTube en fotosite Picasa Web.

Marc Hijink

Meer over video via het thuisnetwerk op nrc.nl/hebben.

    • Marc Hijink