Film van de dag

Acteur Paul Bettany en tennisser Pat Cash (rechts) tijdens de opnamen van de film Wimbledon. PAT CASH TRAINS PAUL BETTANY Sparham, Laurie

Wimbledon. In deze romantische komedie krijgt de weinig succesvolle Britse tennisspeler Peter (Paul Bettany) – die aan zijn laatste toernooi begint, waarna hem een leven lang tennisonderricht aan smachtende vrouwen van in de vijftig wacht – per ongeluk de hotelkamersleutel van de veelbelovende Amerikaanse tennisster Lizzie (Kirsten Dunst) in handen. Als hij haar suite betreedt, staat ze onder de douche. Het is een variatie op de ‘meet cutes’ uit andere films die de timide Britse man altijd het schaamrood op de kaken brengt. Toch worden ze verliefd. Hij gaat door de vlinders in zijn buik uitstekend tennissen, zij verliest wat van haar agressie op de baan. En net als bij de komedies van Shakespeare is de familie tegen de verhouding; hier stelt vooral de vader van Lizzie alles in het werk om de geliefden te dwarsbomen.(Richard Loncraine, 2004, GB), RTL5, 20.30-22.15u.André Waardenburg

    • André Waardenburg