een dag vol voetbaltransfers

De Portugese voetballer Deco heeft een driejarig contract getekend bij Chelsea. Dat meldde de Engelse club op zijn website. De dertigjarige middenvelder van Barcelona wordt bij Chelsea herenigd met trainer Luiz Felipe Scolari. De Braziliaan was bondscoach van Portugal, maar nam twee weken geleden na de uitschakeling op de kwartfinales van het EK afscheid. Met de transfer zou ruim 10 miljoen euro zijn gemoeid.

Jon Dahl Tomasson keert terug bij Feyenoord. De 31-jarige spits, die van 1998 tot 2002 ook al in de Kuip speelde, wordt door de Rotterdamse voetbalclub overgenomen van het Spaanse Villarreal. De 99-voudig Deens international kwam in Nederland ook uit voor SC Heerenveen (1994-1997) en scoorde in totaal 92 doelpunten in de eredivisie.

Vitesse heeft Julian Jenner voor één seizoen gehuurd van AZ. De Arnhemmers hebben bovendien een optie tot koop bedongen. De 24-jarige vleugelspits speelde de afgelopen twee seizoenen in Alkmaar. Daarvoor kwam Jenner drie jaar uit voor NAC.

Daniël de Ridder heeft gisteren een driejarig contract getekend bij Wigan Athletic. De oud-Ajacied wordt bij de club uit de Premier League herenigd met manager Steve Bruce, die hem vorig jaar naar Birmingham City haalde.

De Tsjechische verdediger Tomas Ujfalusi speelt de komende drie seizoenen voor Atletico Madrid. De dertigjarige Ujfalusi was aanvoerder van Tsjechië op het EK. De centrumverdediger komt transfervrij van het Italiaanse Fiorentina.

Vitesse heeft met Willem II overeenstemming bereikt over een transfer van Frank van der Struijk naar Arnhem. De verdediger moet nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met Vitesse. De 23-jarige jeugdinternational speelt al vijf jaar in de hoofdmacht van Willem II.

Roda JC heeft deze week Vjatsjeslav Hleb op proef. De 25-jarige middenvelder is de jongere broer van Arsenal-speler Aleksander Hleb (27). De Wit-Rus staat momenteel in zijn vaderland onder contract bij FC Mtz-Ripo en is even als broer Aleksander international.

De Graafschap heeft de selectie versterkt met drie aanvallers: Jason Oost (VVV-Venlo), Steve de Ridder (AA Gent) en Ousama Assaidi (FC Omniworld). De club bereikte ook overeenstemming met middenvelder Peter Jungschläger (VVV).

Delano Hill hoefde zich gisteren niet te melden voor de eerste training van Willem II. De club maakt geen gebruik van de optie het contract van Hill met een jaar te verlengen.

Thomas Buffel keert terug naar zijn oude club Cercle Brugge. De 27-jarige oud-Feyenoorder tekende gisteren een tweejarig contract. Buffel komt over van Glasgow Rangers, waar hij het afgelopen seizoen slechts sporadisch in actie kwam.

De Turijnse clubs Juventus en Torino beweren beide de Kroatische verdediger Dario Knezevic te hebben vastgelegd. Enkele uren nadat Juventus had bekendgemaakt de 26-jarige speler te hebben aangetrokken, zei ‘kleine buur’ Torino dat Knezevic al bij hen had getekend. Volgens Torino was het contract van Knezevic, met Kroatië actief op het afgelopen EK, reeds naar de Italiaanse voetbalbond gefaxt. De Kroaat is afkomstig van Livorno dat naar de Serie B degradeerde.