Deprimedie

Helen Hunt is de actrice die bekend werd met de succesvolle comedyserie Mad About You en verassend goed overeind bleef als de vermoeide serveerster, waar Jack Nicholson verliefd op is in de hitkomedie As Good as Is Gets (1997). Tegenover het explosieve, onvolwassen personage van Nicholson - heeft hij ooit iets anders gespeeld? - vertegenwoordigt Hunt in die film het realiteitsprincipe. Dat ging uitstekend en dus is het niet zo vreemd dat dat ze iets vergelijkbaars doet in haar regiedebuut Then She Found Me. Nu moeten Bette Midler (als haar plotseling opduikende biologische moeder), Matthew Broderik (als haar kinderlijke ex-man) Colin Firth (als nieuwe vlam) voor de charme zorgen, die Hunts doorleefde uitstraling in balans moeten houden. Zij speelt een pas gescheiden vrouw die naar een kind verlangt, maar geen man heeft en ook niet wil adopteren, omdat ze zelf als adoptiekind altijd iets heeft gemist. Maar de balans is ver te zoeken: de romantische komedie kan baat hebben bij een scheut realisme, maar voeg een te grote dosis toe en het hele bouwwerk zakt in elkaar. Dan ontstaat verwarring over het genre: voor een komedie is Then She Found Me met al die droeve thema`s veel te zwaar - en het ritme is looiig. Jammer, want de actrice Hunt is, met haar anti-glamour, ook hier weer sympathiek.

Then She Found Me. Regie: Helen Hunt. In: 15 bioscopen.

    • Peter de Bruijn