De mosquito en een paar dove politici

Gemeenten mogen de mosquito - een zoemer op zeer hoge toon - blijven gebruiken om hangjongeren te verjagen. De motie van de SP, gesteund door GroenLinks en de Partij voor de Dieren, om de zoemer te verbieden, omdat deze gehoorschade zou veroorzaken, strandde in de Tweede Kamer (nrc.next, 25 juni).

De motie toont aan dat deze partijen de klok wel hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Gehoorschade ontstaat niet door de toonhoogte, maar door de luidheid - decibellen dus. Als deze linkse partijen werkelijk begaan waren met het lot van het binnenoor, hadden ze de walkmans, mp3-spelers en house party`s verboden of er tenminste grenzen aan gesteld. Half Nederland lijkt nu aan lawaaidoofheid te lijden en iedereen houdt zich doof.

    • Arts Rotterdam
    • Jos Geerdink