Brand in koudste hoofdstad

Brand in koudste hoofdstad Ulan Bator. In de hoofdstad van Mongolië, Ulan Bator (de koudste hoofdstad van de wereld), is gisteren de noodtoestand uitgeroepen. Die zal enkele dagen gelden. Duizenden aanhangers van de oppositie demonstreerden de afgelopen dagen uit onvrede over het verloop van de verkiezingen. Volgens hen is er gefraudeerd met de uitslagen. Enkele betogers staken uit woede het hoofdkantoor van de regerende partij in brand en plunderden het gebouw. Mongolië was tot achttien jaar geleden een communistisch land. Het wist de afgelopen jaren met succes uit te groeien tot een van de meest stabiele democratieën in Azië. Foto Reuters Protesters set fire to the headquarters of the ruling party in Ulan Bator July 1, 2008. Mongolians alleging election fraud clashed with police and set fire to the headquarters of the ruling party on Tuesday, and the leader of the opposition said he would not accept the projected outcome of the poll. REUTERS/Zeev Rozen (MONGOLIA) REUTERS