1 spelen

Speel je meest complex gevormde stenen van Rumis snel uit, anders blijf je er mee zitten.

Rumis

uitgave Murmel, import: Funatiek Gouda, 2 tot 4 pers., ca. 35 euro, uitbreidingsset Rumis: 25 euro

Al snel ging iedereen staan, toen we het bouwspel Rumis speelden. Om het ding goed te bekijken en geen kans onbenut te laten. Op tafel verrees een Toren van Babylon-achtig bouwsel en we vonden het allemaal prachtig. In Rumis krijgt iedere speler elf verschillende bouwstenen (gemaakt van twee tot vier kubusjes) in zijn kleur. Ieder op zijn beurt voegt een steen toe. Wie aan het einde van bovenaf de meeste vierkantjes van zijn kleur in het bouwwerk kan tellen, heeft gewonnen. Er zijn bouwbeperkingen. Niet overal mag even hoog gebouwd worden, je kan niet altijd op de kleur van een ander bouwen. En ook mag je geen holtes creëren, en evenmin overhangen. Wie zijn meest complex gevormde stenen niet snel uitspeelt blijft er dan ook vaak mee zitten. Spannend. En ontspannend, gek genoeg. Aangenaam is dat er verschillende bouwkaarten zijn, met verschillende hoogtebeperkingen, allemaal gebaseerd op oude Inca-gebouwen. Zo’n sfeertje is altijd fijn bij een spel. Rumis betekent ‘steen’ in de oude Inca-taal Quechua. (HS)