Zeealgen bedreigen olympisch zeilen

Zeealgen bedreigen olympisch zeilen Qingdao, 1 juli. De Chinese havenstad Qingdao maakt zich ernstige zorgen om de dikke lagen zeealgen voor de kust. Hier worden over 38 dagen de zeil- en surfraces gehouden voor de Olympische Spelen. De blauwgroene algen liggen verspreid over een gebied van 13.000 vierkante kilometer, langs de olympische zeilroutes. Tienduizend medewerkers van de stad en vrijwilligers proberen nu zo snel mogelijk alle algen te verwijderen en het water schoon te maken. Daar hebben ze naar verwachting minstens twee weken voor nodig. Qingdao heeft ook de hulp ingeroepen van nabijgelegen steden om de algenplaag een halt toe te roepen. Foto Reuters Zeealg bedreigt Spelen China Qingdao. Met nog ruim een maand te gaan voordat de Olympische Spelen beginnen, maakt de Chinese havenstad Qingdao zich ernstige zorgen om de dikke lagen zeealgen voor de kust. De blauwgroene algen liggen verspreid over een gebied van 13.000 vierkante kilometer, langs de olympische zeilroutes. Tienduizend werkers hebben naar verwachting zeker twee weken nodig om het water schoon te maken. Foto Reuters Residents clear seaweed along the coastline of Qingdao, Shandong province, June 30, 2008. China's Olympic co-host city Qingdao has appealed for help from nearby ports to contain an algae bloom that has coated large swathes of offshore waters in green muck 39 days ahead of the Games. REUTERS/Stringer (CHINA). CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. REUTERS;STRINGER SHANGHAI