Twee commissarissen van Wegener vertrekken na conflict

Rotterdam. Twee van de drie commissarissen van Wegener stappen op uit onvrede met de benoeming van Joop Munsterman tot bestuursvoorzitter van de grootste Nederlandse uitgever van regionale kranten. De Britse media-investeerder Mecom, heeft Munsterman, die al interim-bestuursvoorzitter en directeur van Wegeners huis-aan-huisbladen was, voorgedragen als de nieuwe baas van het concern. Mecom heeft het grootste deel van Wegener in handen. President-commissaris Han Noten en commissaris Jaap Vink zijn het oneens met de aanstaande benoeming en stappen op. Wegener, onder meer uitgever van het Brabants Dagblad en TC Tubantia, laat in een verklaring weten dat tussen Mecom en de Wegener-commissarissen ”voortdurend verschil van inzicht over de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter” bestaat. Mecom-directeur David Montgomery noemt Munsterman de beste man voor de baan. ”Hij is de architect van de reorganisatie bij Wegener en het is logisch dat hij die dan ook gaat uitvoeren.” Montgomery wil niet ingaan op het verschil van inzicht met de commissarissen. Wegener maakte vrijdag bekend dat het concern zijn uitgeverijen voor dagbladen, huis-aan-huisbladen en internetactiviteiten gaat samenvoegen.