Sportribunaal CAS houdt schorsing Landis in stand

LAUSANNE. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft gisteren besloten dat de schorsing van twee jaar voor de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis terecht is. De coureur won in 2006 de Ronde van Frankrijk, maar werd vervolgens betrapt op een te hoge testosteronspiegel. De tourzege werd hem ontnomen en een arbitragepanel van het Amerikaanse en mondiale antidopingbureau bevond hem schuldig. Landis heeft altijd ontkend dope te hebben gebruikt en beweerde dat het Franse laboratorium waar de dopingtests zijn geanalyseerd, talloze fouten heeft gemaakt. Het CAS maakte in zijn oordeel duidelijk dat het Franse laboratorium de regels niet heeft overtreden. Het vonnis van het sporttribunaal was zijn laatste kans op eerherstel. Met deze uitspraak gaat de Spanjaard Oscar Pereiro ook definitief als tourwinnaar 2006 in de geschiedenisboeken.