Radio Voorkeur

Kunststof. In restaurant Le Quartier Français bij Kaapstad promoot chef-kok Margot Janse de Zuid-Afrikaanse volkskeuken, maar deze week is ze chef-kok bij hotel Okura. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Hatice Kursun ontvangt o.a. imam Abdulwahid van Bommel, architect Ergün Erkocu en de Iraakse acteur Farazdak Chaichan voor een discussie over het islamitisch onderwijs. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met de dichters Bart FM Droog en Diana Ozon over poëzie en muziek. Beide dichters maken deel uit van het trio De Drie Boeddha’s, samen met componist en gitarist Wil Schmal. Onlangs verscheen hun debuutalbum Voorbindbuik. Geluidsontwerper Arnoud Traa vertelt over het concert van de Franse componist Pierre Bastien dat hij eerder dit jaar in het Bimhuis zag. Verder o.a. de poëzie-agenda. Waar bevinden zich de Nederlandse dichters? Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Zorgondernemers Adriaan en Gherina Koenen over hun tehuis voor mensen van verschillende leeftijden die dementeren en niet meer zelfstandig kunnen wonen. Radio 1, 0.02, 1.02u.