op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Frankrijk neemt het voorzitterschap van de Europese Unie over van Slovenië. Prangendste vraagstuk het komende half jaar: hoe verder na de Ierse verwerping van het verdrag van Lissabon? Koningin Beatrix doopt het cruiseschip Eurodam, de nieuwste aanwinst van de Holland America Line.

Vandaag in de weblogs

De laatste sigaret

We hebben hier op de redactie nog een rookhok, dus een sigaretje na de deadline zullen de rokers van de next-redactie daar en niet meer in de kroeg moeten roken. Zaterdag bracht nrc.next samen met De Balie al een laatste saluut aan de sigaret. Redacteur Wilmer Heck deed verslag van deze verhitte debatavond: „Aangekondigd door een harde stoot uit een gastoeter begon een groep dierenactivisten leuzen te schreeuwen en de vertegenwoordiger van tabaksfabrikant Philip Morris uit te maken voor moordenaar.”

Meer over de ode aan de laatste sigaret op nrcnext.nl/nextlog

That’s all, folks

NRC-correspondent in New York Freek Staps zet na drie jaar een punt achter zijn weblog. „Ik kon zien waar jullie naar zochten op deze site (wees gerust: de identiteit van de zoeker bleef geheim). Voor de bezoeker die met grote regelmaat ‘arab girls new york’ intikte, heb ik nog wel een tip...”

Nog eenmaal Freek Staps op nrc.nl/newyork

En verder...

Zomerfestivals

Wanneer moet je in Sziget zijn? Hoe vies word je bij Pukkelpop? In binnen- en buitenland zijn er deze zomer weer allerlei soorten festivals.

Bekijk data, locaties, line-ups en de ‘modderindex’ op nrcnext.nl/festivals