Miljoenenboete voor site eBay

Een rechtbank in Parijs heeft de Amerikaanse veilingsite eBay gisteren een boete opgelegd van 40 miljoen euro omdat die de verkoop toeliet van namaakproducten. De schadevergoeding gaat naar het Franse LVMH, producent van onder meer de merken Louis Vuitton en Givenchy. Het internetbedrijf werd eerder al in een vergelijkbare zaak veroordeeld tot betaling van 20.000 euro aan de Franse handtassenfabrikant Hermès. Op eBay is deze week ook 2,1 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) geboden op een powerlunch met de rijkste man ter wereld, Warren Buffett. Het hoogste bod komt van de Chinese belegger Zhao Danyang. Buffett doneert de opbrengst aan de Glide Foundation die maaltijden en medische zorg verstrekt aan armen in San Francisco. De lunch met Buffet wordt sinds 2000 jaarlijks geveild en heeft al 4 miljoen dollar opgebracht voor de instelling. eBay verwacht dit jaar een omzet van 8 miljard dollar. (AFP, NRC)