Komiek Olie niet blij met Rob Kamphues

Amsterdam. Stand-up komiek Donald Olie is afgelopen week tot zijn grote woede door presentator Rob Kamphues in de boeien geslagen. De KRO-presentator werkt aan proefopnames voor het nieuwe programma Boeien. Daarin laat Kamphues zich onaangekondigd vastketenen aan bekende en onbekende Nederlanders. Olie was op weg naar een optreden in Amsterdam. ”Ik zit tot vanavond half twaalf aan je vast”, meldde Kamphues. Omdat de woedende Olie niet kalmeerde, is hij uiteindelijk met een betonschaar bevrijd. Oranjefan Johan Vlemmix en fotograaf Edwin Smulders werkten eerder wel mee. ”Zij zijn gewend om met de media om te gaan”, verklaart Kamphues. Hij vindt het ”verschrikkelijk” dat het is misgegaan bij de opnames met Olie. ”Het gaat om proefopnames”, benadrukt de KRO. Volgens de KRO past Boeien in de visie van de omroep om ”bijzondere verhalen van gewone mensen” te vertellen. Olie noemt het een ”treurig dieptepunt”. ”Het is leuk om brutaal te doen, maar je gaat niet die fysieke grens over.”