KNVB: Oranjefans vergroten kans op WK voetbal 2018

ZEIST, 1 juli. De positieve houding van de Oranjefans tijdens het EK voetbal heeft de kansen van Nederland op de organisatie van het WK in 2018 vergroot. Dat schrijft Harry Been, secretaris-generaal van de KNVB, op de website van de bond. De supporters van het Nederlands elftal werden de afgelopen dagen door diverse prominenten geprezen om hun houding en feestelijke stemming tijdens het EK in Zwitserland en Oostenrijk. ”Geen andere supportersschare is zo positief ontvangen. Dat is prima, ook voor het imago van Nederland”, aldus Been. Nederland, dat de organisatie samen met België op zich wil nemen, meldt zich volgens Been binnenkort officieel bij wereldvoetbalbond FIFA. Been schat de kansen van Nederland en België op het WK op twintig tot dertig procent.