Kamphues slaat komiek in boeien

Het is een spannend tv-format: een interviewer die zijn gesprekspartner met handboeien aan zichzelf vastmaakt en de rest van de dag met hem meeloopt. Dat is het idee achter Boeien van KRO-presentator Rob Kamphues, waarin hij zich onaangekondigd vastketent aan bekende en onbekende Nederlanders.Het overkwam de Amstelveense stand-up-komiek Donald Olie afgelopen week op het terras van het Comedy Café in Amsterdam. „Ik zit tot vanavond half twaalf aan je vast”, meldde Kamphues, terwijl hij een handboei om de pols van Olie sloeg.

Woedend eiste Olie dat hij werd losgemaakt. Maar het sleuteltje lag volgens Kamphues tot middernacht in een kluis. Omdat de woedende Olie niet kalmeerde, is hij uiteindelijk met een betonschaar bevrijd.

Kamphues vindt het „verschrikkelijk” dat het is misgegaan bij de opnames met Olie.

Een woordvoerder van de KRO benadrukt dat het gaat om proefopnames. Hij vindt dat Boeien past in de visie van de omroep om „bijzondere verhalen van gewone mensen” te vertellen. „Er worden wel meer heftige programma’s gemaakt.” Olie noemt het een „treurig dieptepunt” van de publieke omroep: „ Ik vind het leuk als mensen brutale dingen doen, maar je gaat niet die fysieke grens over.”