Digitale geschiedenisstrip

Wie was Kaat Mossel? Maar weinig Rotterdammers weten het antwoord. Mossel, die in werkelijkheid Catharina Mulder (1723-1798) heette was een fanatiek aanhanger van prins Willem IV. Zij kwam in conflict met de patriotten. Toen die in 1795 met steun van Frankrijk de macht heroverden, werd rebelse Caetje ‘buiten de wet gesteld’. Mossel is een van de hoofdpersonen in een historisch digitaal stripverhaal dat Rotterdam presenteerde om de eigen geschiedenis onder de aandacht te brengen bij de schoolgaande jeugd. Het stripverhaal hoort bij de zogenoemde Historiemeter, een meetlat met afbeeldingen uit de geschiedenis van Rotterdam die op last van de gemeenteraad is ontwikkeld. De strip staat op een speciale site en is gemaakt door Eric Heuvel. Hoofdrolspelers zijn twee kinderen die op hun reis door de tijd kennismaken met Kaat Mossel, maar ook met humanist Erasmus en zanger Leen Huijzer alias Lee Towers.

De strip is te zien op www.historiemeterrotterdam.nl